Het Leidschendamse winkelcentrum Leidsenhage, gelegen tussen Leiden en Den Haag, werd in 1971 geopend en was jarenlang een populair winkelgebied. Toen het bezoekersaantal drastich ging dalen, was het tijd voor vernieuwing. Inmiddels is een deel van het winkelcentrum geopend, uiteraard inclusief marktterrein. Ook daar heeft de vernieuwing zijn weg gevonden, dankzij Marktstroom.

Tijd voor vernieuwing

In de hoogtijdagen, van 1998 tot 2004, trok Leidschenhage jaarlijks ruim negen miljoen bezoekers. Door achteruitgang en bouwwerkzaamheden daalde het aantal bezoekers drastisch in de jaren die volgden. In 2014 ondertekenden de gemeente Leidschendam-Voorburg en eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield een overeenkomst voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Westfield Mall of the Netherlands, de naam van het nieuwe winkelcentrum, wordt een unieke, innovatieve winkel-, eet-, vrijetijds- en entertainmentbestemming die het traditionele Nederlandse retaillandschap volledig herdefinieert.

On-Nederlands concept

De doelstelling van Westfield Mall of the Netherlands is om veel meer te zijn dan een winkelcentrum. Het wordt een volledig overdekte ontmoetingsruimte waar mensen niet alleen kunnen winkelen, maar ook met elkaar verbinden en gedenkwaardige ervaringen kunnen opdoen. Door het sterk onderscheidende, on-Nederlandse concept, zal het bezoekersaantal stijgen en de verblijfsduur toenemen. Naast onderscheidende winkelformules kent het winkelcentrum verschillende unieke horeca- en leisurevoorzieningen, waaronder een Kinepolis-bioscoop met tien zalen en een interessant activiteitenprogramma.

Zuid-fase succesvol in gebruik

De zuid-fase van het winkelcentrum is inmiddels in gebruik en trekt nu al meer dan acht miljoen bezoekers op jaarbasis, ondanks het feit dat de huidige crisis een flinke impact heeft op de ondernemers in het centrum. De bouw loopt gelukkig nog wel op schema. Hoe de opening eruit gaat zien, is natuurlijk nog maar de vraag.

Marktstroom

De Mall heeft ook een marktterrein, dat in september in gebruik is genomen. De markt is voorzien van Marktstroom, ons systeem dat marktmeesters, festivaleigenaren en gemeenten de mogelijkheid biedt om stroom eenvoudig en professioneel te laten afrekenen, zonder tussenkomst van de gemeente zoals dat eerder wel het geval was. De eerste marktkoopman die we hierover spraken, was meteen al razend enthousiast: ‘Dit is fantastisch, ik zet het zelf aan en weer uit, en betaal nooit een cent te veel!’ Dat horen we graag!

Nieuwsgierig?

Ben je als marktmeester of gemeente geïnteresseerd in Marktstroom? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of via 085 – 201 2781. De actuele werkzaamheden bij retailrevolutie ‘Westfield Mall of the Netherlands’ kunnen gevolgd worden op de site van Leidsenhage Vernieuwt.

Wachtwoord vergeten?

Je wachtwoord moet minimaal 8 karakters bevatten.

Vul het e-mailadres in waarmee je je hebt aangemeld bij ons en kies een nieuw wachtwoord van ten minste 8 tekens.