Veelgestelde vragen

Het activeren van onze diensten

Het activeren van onze diensten (sta- of liggeld, waterpunt, stroom)

Hoe maak ik een account aan?

Je kan een account aanmaken op de website of via de app. Het aanmaken van een account is gratis. 

Een account aanmaken op de website:

Op de website zie je onder ‘direct aanmelden’ een knop staan met ‘registreer nu’. Zodra je daarop klikt doorloop je een stappenplan waar je een aantal gegevens (zoals mailadres en telefoonnummer invult). Zodra jouw account is aangemaakt, kan je inloggen via de website.

Een account aanmaken in de app:

Installeer eerst de app in de App Store of Google Play Store. Nadat je de app hebt geïnstalleerd klik je op ‘Eerste keer hier? Schrijf je hier nu in’. Doorloop vervolgens het inschrijfproces. Zodra jouw account is aangemaakt, kan je inloggen via de app.

Hoe activeer ik een dienst?

Stap 1: Aanmelden

Heb je nog geen account? Maak deze dan eerst eenmalig gratis aan. Hoe je dat doet vind je onder de vraag ‘Hoe maak ik een account aan?’ Heb je al een account, dan kan je daarna gebruik maken van al onze activatiepunten in Nederland tegen lokaal geldende tarieven. Hiervoor log je in via de app of de website. 

Stap 2: Stroomlevering, waterpunt of sta-/liggeld aanzetten
Selecteer in de app of op de website de locatie waar je je bevindt. Doe dit door te zoeken op de kaart of door te zoeken in de lijst met namen. Selecteer vervolgens de juiste dienst (Lig- of stageld, stroomlevering of water). Activeer het vijfcijferige nummer* van het activatiepunt dat je wilt aanzetten. *Let op: de nummers van Walstroom bestaan uit 4 cijfers.Stap 3: Stroomlevering, waterpunt, of sta-/liggeld uitzetten
Je kan sta-/liggeld, stroom en water uitzetten op dezelfde manier waarop je de betreffende dienst hebt geactiveerd (zie stap 2). Let op: met het verwijderen van de stroomkabel uit de stekkerdoos is de levering niet beëindigd, je dient de levering via app of de website uit te zetten! Ook de waterlevering dien je zelf te beëindigen.

Wat is een activatienummer?

Het activatienummer is nodig om een dienst op een locatie te kunnen activeren. Wil je bijvoorbeeld gebruikmaken van een stroompunt? Dan staat het bijbehorende activatienummer naast het stopcontact. Deze vul je in op de app of website. Daarna kan je de stroom activeren.

Waar vind ik het activatienummer?

Het activatienummer vind je naast een stopcontact of tapwaterkraan. Het nummer bestaat altijd uit 5 cijfers (bij Walstroom bestaat het nummer uit 4 cijfers). Meestal is het activatienummer ook voorzien van een van onze logo’s.

Hoe herken ik een activatiepunt?

Onze activatiepunten zijn te herkennen aan onze logo’s op de zuilen, palen etc. 

Past mijn stekker op de stroomaansluiting?

Onze stroompunten zijn voorzien van aansluitingen met een 3-pins connector. Sommige stroompunten beschikken daarnaast over een 5-pins connector. Als je meer informatie zoekt over stroompunten op specifieke locaties neem dan contact op met de beheerder.

Ik heb stroom/water geactiveerd. Kan ik de dienst meteen gebruiken?

Het kan soms even duren voordat een zuil inschakelt. Normaal duurt dit een paar seconden, maar door drukte op het netwerk, kan dit oplopen naar enkele tientallen seconden.

Ik heb de dienst stopgezet, maar de zuil schakelt niet uit. Wat moet ik doen?

Indien je via de app, website of telefoon jouw dienst hebt stopgezet, maar de zuil niet uitschakelt, hoef je geen contact op te nemen. Het systeem heeft jouw 'uit' verzoek ontvangen en sluit de dienst administratief af. De volgende klant gebruikt dus geen stroom op jouw kosten.

Waar kan ik mijn verbruik zien?

Je kunt jouw verbruik zien in de app of door in te loggen op de website. Het verbruik wordt ook vermeld op de factuur.

Wat moet ik doen als ik vergeten ben een dienst uit te zetten?

Zet de dienst alsnog stop. Stuur ons vervolgens een mail en vermeld wanneer de dienst daadwerkelijk had moeten eindigen. Ons team zal de situatie bekijken en geeft je een terugkoppeling.

Waar vind ik de pincode voor bijvoorbeeld sanitair of slagbomen?

De pincode wordt via een notificatie in de app en via jouw account op de website verstuurd. Ook staan de pincodes onderaan jouw sessie. Het zou kunnen dat de activeringsberichten samengevoegd worden met het bericht over de pincode(s), dus lees de berichten goed door. Kun je de pincode niet vinden? Stuur dan een bericht via de app.

Meest voorkomende problemen

Ik heb de stroom aangesloten, maar ik krijg geen stroom. Hoe kan ik dit oplossen?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom de stroom het (nog) niet doet. Bekijk of een van de volgende punten van toepassing kan zijn.

  • Tussen het activeren en de start van de levering kan max. 5 minuten tijd zitten
  • De stekker is niet goed aangesloten (controleer beide kanten)
  • Er staat geen spanning op de stekkerdoos (controleer of de aardlekschakelaar op rood staat)
  • Het activatienummer is onjuist. Controleer het nummer op de locatie (in de app of via de website kan je het nummer wat je hebt ingevuld controleren)
  • Ben je al geregistreerd met een account? Zo niet maak dan eerst gratis een account aan
  • Als je al een account hebt, controleer dan of je met de juiste gebruikersnaam en wachtwoord bent ingelogd
  • Ben je je wachtwoord kwijt, vraag dan een nieuwe aan door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken

Er is kortsluiting en de aardlekschakelaar is geklapt. Wat moet ik doen?

Haal de stekker uit de aansluiting en zorg dat de kortsluiting wordt verholpen. Controleer daarna de aardlekschakelaar. Deze bevindt zich meestal achter een transparant toegangspaneel in de zuil of kast. De aardlekschakelaar hoort op rood te staan; dit betekent dat de spanning kan worden geschakeld. Als de kleur van de aardlek groen of grijs is, is de aardlekschakelaar uitgeschakeld en zal er geen stroom beschikbaar zijn. Je kan zelf de aardlekschakelaar resetten door het toegangspaneel te openen (vaak 2 duimschroeven losdraaien) en de schakelaar om te halen. Nadat de aardlekschakelaar is gereset kan je de stekker weer in de aansluiting steken.

Ik heb ineens geen stroom meer. Hoe is dit gebeurd?

Wij zetten automatisch de stroomlevering uit wanneer hier een aantal uur geen verbruik op is gemeten. Wij doen dit omdat een gebruiker soms vergeet de levering uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat een volgende klant potentieel op hun rekening verder stroom zou kunnen gebruiken. Door automatisch de stroom uit te zetten voorkomen wij vervelende verrassingen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn stroom niet automatisch wordt uitgezet?

Wil je zeker weten dat de stroom niet uit gaat? Sluit een spaarlampje of ander minimaal-verbruiksapparaat aan.

Wat moet ik doen bij een storing?

Soms komt het voor dat de dienst niet werkt na de activering. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een storing. Indien je een defect of storing constateert, neem dan contact op met de beheerder.

Ik heb het water aangesloten, maar ik krijg geen water. Hoe los ik dit op?

Allereerst kan het zo zijn dat in de wintermaanden en het voorjaar de gemeente de hoofdkraan heeft dichtgedraaid uit angst voor schade door vorst. Is dit niet van toepassing? Zoek dan contact met de beheerder. Krijg je de beheerder niet te pakken? Neem dan contact op met ons door een berichtje te sturen in de app, wij zullen dan contact opnemen met de beheerder.

Het gebruik van de app en de website

Voor welke systemen is de app beschikbaar?

De App is beschikbaar voor Apple en Android apparaten. 

Er is ook een goed werkende website voor alle apparaten.

Zijn de inloggegevens voor de app en de website gelijk?

Ja, de inloggegevens voor de app en de website zijn gelijk.

Het lukt me niet om in te loggen. Wat moet ik doen?

Als je niet kan inloggen, controleer dan eerst of jouw inloggegevens goed zijn ingevuld. Jouw gebruikersnaam komt overeen met het e-mail adres wat je hebt opgegeven voor het account. Lukt het daarna nog niet om in te loggen? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt dan een nieuw wachtwoord per email toegestuurd. Vervolgens kan je met dit nieuwe wachtwoord opnieuw inloggen. Wijzig dit wachtwoord vervolgens door op instellingen te klikken, klik vervolgens op ‘account instellingen’ en daarna op de knop ‘wachtwoord wijzigen’. Kies nu zelf een nieuw wachtwoord.

Hoe zet ik sms'jes en emails aan of uit?

Ga naar instellingen en klik op ‘account’, klik vervolgens op ‘notificaties’. Hier kan je zelf de sms en email optie aan- en uitvinken. In mijn omgeving (na inloggen) kan je jouw instellingen aanpassen. Het ontvangen van sms-berichten kost €0.10 eurocent per bericht inclusief btw.

Waar kan ik mijn reservering zien? Hoe annuleer ik mijn reservering?

In de app onder transacties kan je je reservering zien. Om je reservering te annuleren klik op de reservering en klik op ‘annuleer’.

Persoonsgegevens

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens (telefoon, email, adres etc.) wijzigen?

Ga in de app naar instellingen en klik op ‘account’, klik vervolgens op ‘account instellingen’. Door op het potloodje rechts te klikken kan je je gegevens wijzigen.

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

Ga in de app naar instellingen en klik vervolgens op ‘automatisch incasso’. Hier kan je een IBAN-nummer en BIC-nummer invullen.

Hoe beëindig ik mijn account?

Ga in de app naar instellingen en klik op ‘account’, klik vervolgens op ‘account beëindigen en druk daarna op ‘bevestig’.

Betalen en facturatie

Hoe betaal ik mijn factuur?

Als je hebt gekozen voor een automatisch incasso dan hoef je verder niks meer te doen. Het geld van de desbetreffende factuur wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Betaal je liever zonder automatisch incasso? Dat is geen probleem. Je vindt jouw factuur terug in de app of op de website. Kies een betaalmethode (bijvoorbeeld iDEAL, PayPal of creditcard) en betaal eenvoudig je rekening. Je krijgt alleen een factuur als je in de voorgaande maand van onze dienst gebruik hebt gemaakt. De factuur wordt aan het begin van de maand voor je klaargezet.

Het lukt niet om via de app of website te betalen. Wat moet ik doen?

Als het niet lukt om de factuur via de app of website te betalen dan kan je het bedrag dat op de factuur staat overmaken naar ons rekeningnummer:  NL28 RABO 0139 8504 65, TNV Ease2pay Services B.V., met als omschrijving het factuurnummer en klantnummer.

Wanneer krijg ik mijn factuur toegestuurd?

Je ontvangt jouw factuur aan het begin van de maand, als je in de voorafgaande maand onze diensten hebt gebruikt. Je kunt de factuur vinden in de app en als je inlogt op de website. Je krijgt een melding als jouw factuur klaarstaat.

Ik heb mijn factuur betaald, maar ik heb alsnog een betalingsherinnering gekregen. Wat moet ik doen?

Het verwerken van jouw betaling kan tot 5 dagen duren. Binnen deze dagen kan het dus zijn dat je onterecht een betalingsherinnering ontvangt. Wij raden aan om 5 dagen na betaling hierover contact met ons op te nemen, door een bericht te sturen via de app.

Er is te veel geld afgeschreven. Hoe krijg ik dit terug?

In dit geval zou het kunnen dat je de dienst niet of te laat hebt stopgezet. Je kunt ons een bericht sturen via de app. De financiële afdeling zal de situatie bekijken en het bedrag terugstorten indien er te veel is betaald.

Ik heb dubbel betaald. Wat moet ik doen?

Je kunt ons een bericht sturen via de app. De financiële afdeling zal de situatie bekijken en het te veel betaalde geld terugstorten.

Ik heb betaald bij de beheerder en in de app. Wat moet ik doen?

Stuur ons een bericht via de app en voeg het betalingsbewijs toe. De financiële afdeling zal de situatie bekijken en het te veel betaalde geld terugstorten.

Waarom staat er op de factuur een regel met 0% btw?

Dit betreft de toeristenbelasting. Hier hoef je geen btw over te betalen.

Wat is toeristenbelasting? Wanneer betaal ik toeristenbelasting?

Toeristenbelasting is een belasting die u betaalt als verblijft in een gemeente waar u niet staat ingeschreven. De hoeveelheid van de toeristenbelasting verschilt per gemeente. De toeristenbelasting staat altijd los op je factuur. 

Neem contact op

Bedankt voor uw bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wachtwoord vergeten?

Je wachtwoord moet minimaal 8 karakters bevatten.

Vul het e-mailadres in waarmee je je hebt aangemeld bij ons en kies een nieuw wachtwoord van ten minste 8 tekens.